Главная | Регистрация | Вход | RSSСуббота, 27 Апреля 2024, 01.00

Управление-служба по делам детей Соборного района

Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Апрель » 21 » Державна соціальна допомога при створенні прийомної сім’ї
09.54
Державна соціальна допомога при створенні прийомної сім’ї

Сьогодні в нашій країні особлива увага приділяється забезпеченню реалізації права кожної дитини на зростання та виховання в родині. Але діти, чиї батьки померли або в силу різних обставин не можуть виконувати свої батьківські обов’язки, також потребують родинного тепла та батьківської турботи.

Держава визначила важливе завдання забезпечити належні умови для виховання в сімейному оточенні для кожної дитини, забезпечення пріоритету сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сприяння усиновленню дітей і створення системи заохочення та підтримки усиновлювачів. Над досягненням цієї мети працюють фахівці управління-служби у справах дітей.

 Пріоритетами форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є, безумовно, влаштування дитини в сім'ї громадян України - на усиновлення, під опіку або піклування, у прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу.

  Прийомна сім’я - це подружжя або особа, яка не перебуває в шлюбі, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1 до 4 дітей на виховання та спільне проживання.                

                            Важливо: дитячий будинок сімейного типу

                            може бути створений на базі звичайної сім'ї на

                            тих умовах, які  має саме ця конкретна родина.

   Дитина приймається в прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу до досягнення нею повноліття (18 років), а у разі продовження навчання — до 23 років або до закінчення нею відповідного навчального закладу. Тобто, сімейних правовідносин між прийомними батьками, батьками-вихователями і прийомними дітьми не виникає. За прийомними дітьми зберігається статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, що передбачає збереження за дитиною раніше призначених аліментів, пенсій та інших державних виплат. Суми коштів, що належать прийомним дітям, переходять у розпорядження прийомних батьків, батьків-вихователів і витрачаються ними на утримання прийомних дітей.    

   Немає підстав для хвилювання «чи зможемо ми?»: відповідний курс підготовки осіб, які бажають створити прийомну сім`ю, дитячий будинок сімейного типу, взяти дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, під опіку, піклування, здійснює обласний Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Прийомні батьки, батьки-вихователі щомісяця отримують державну соціальну допомогу на прийомних дітей, яка становить близько 2400 грн. на дитину відповідного віку, та грошове забезпечення прийомним батькам, батькам-вихователям за надання послуг, яке становить понад 800 грн (35% від розміру соціальної допомоги на дитину).

Кошти, що виділяються на утримання дітей у прийомній сім'ї, дитячому будинку сімейного типу перераховуються на особистий рахунок одного з прийомних батьків, батьків-вихователів. Заощаджені протягом року кошти вилученню не підлягають і використовуються батьками для задоволення потреб прийомних дітей. Крім того, прийомні діти мають безоплатний проїзд у державному транспорті, безкоштовне оздоровлення у дитячих оздоровчих закладах, за медичними показниками-санаторно-курортне лікування.

Після прийняття Вами рішення про створення на базі Вашої родини прийомної сім`ї, дитячого будинку сімейного типу за Вашими поданими заявами до органу опіки та піклування за Вашим місцем мешкання, при допомозі фахівців управління-служби у справах дітей приймається рішення про утворення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу і дитина стає членом Вашої родини.            

            Розпочніть свій шлях вже сьогодні! Звертайтесь до нас в управління-службу у справах дітей Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради за телефонами: 473908, 467084, 473716 за адресою пл. Шевченка , 7, кім. 310- 314.

Просмотров: 1220 | Добавил: vsp79 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Апрель 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Форма входа
Погода

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz