Главная | Регистрация | Вход | RSSСреда, 24 Апреля 2024, 08.02

Управление-служба по делам детей Соборного района

Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Январь » 22 » ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ УПРАВЛІННЯ-СЛУЖБИ ЗА 2012 РІК
12.55
ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ УПРАВЛІННЯ-СЛУЖБИ ЗА 2012 РІК

Рішенням Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради від 20.10.10 № 426 „Про затвердження довгострокових Програм діючих в Жовтневому районі” затверджено програму соціального захисту дітей та розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у Жовтневому районі м. Дніпропетровська на 2011-2015 роки”. З метою реалізації системи заходів програми, спрямованих на організацію результативної роботи щодо запобігання раннього сирітства, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з місцевого бюджету заплановано 9,495 тис. грн. Протягом 2012 року управлінням у справах дітей за профінансовані кошти організовано та проведено ряд благодійних заходів та акцій, якими охоплено 687 дітей облікових категорій, що на 12,6% більше ніж за аналогічний період минулого року.

Протягом останніх років значна увага приділяється проблемам дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх прав та законних інтересів, створенню умов для реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї.

На обліку в управлінні-службі у справах дітей перебуває 160 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що на 3,6 % менше ніж у  2011 році.

Протягом 2012 року у Жовтневому районі м. Дніпропетровська  виявлено 19 дітей, які залишились без батьківського піклування, з яких:

·        13 дітей влаштовано під опіку;

·        1 дитину усиновлено;

·        1 дитину тимчасово влаштовано в сім’ю родичів;

·        1 дитину  -  в лікарню;

·        1 дитину влаштовано до центру соціально-психологічної реабілітації дітей;

·        2 дитини - до державних закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку в управлінні-службі у справах дітей,   у сімейних формах виховання знаходиться  82% дітей (131 особа), що на 2% більше ніж у минулому році.

 

          У профілактичній роботі серед дітей Жовтневого району м. Дніпропетровська значна увага приділяється дітям, які бродяжать та  жебракують, схильні до тютюнопаління та вживання токсичних речовин. З метою своєчасного виявлення таких дітей та забезпечення їх соціально-правового захисту управлінням-службою у справах дітей спільно з представниками відділу кримінальної міліції у справах дітей, відділу освіти, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводяться профілактичні рейди „Діти вулиці”. Упродовж останніх років спостерігається стійка тенденція до зниження кількості безпритульних та бездоглядних дітей.

Так, протягом 2012 року проведено 48 профілактичних рейдів „Діти вулиці” під час яких виявлено 9 дітей, що на 25% менше ніж за аналогічний період минулого року. Це свідчить про ефективну реабілітаційну та профілактично-роз’яснювальну роботу з дітьми, які опинились поза сімейним оточенням, та  їх батьками.

 

На профілактичному обліку в управлінні-службі у справах дітей Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради перебуває 79 дітей,  які опинились у складних життєвих обставинах, що на 1,3% менше ніж у минулому році.

З профілактичною метою з батьками, які не виконують свої батьківські обов’язки проводиться відповідна профілактична робота, під час яких батьки та їх діти надають письмові пояснення стосовно  своїх дій чи навпаки,  своєї бездіяльності, що призвели до виникнення проблемних ситуацій. Батьки, затриманих дітей, попереджуються про  адміністративну відповідальність за невиконання своїх батьківських обов’язків, а у деяких випадках порушуються клопотання щодо притягнення їх до адміністративної відповідальності. Застосування до батьків адміністративних санкцій є однією з форм ранньої профілактики дитячої бездоглядності, безпритульності та попередження правопорушень серед дітей.

Так, протягом 2012 року до адміністративної відповідальності, за невиконання батьківських обов’язків, притягнуто 17 батьків, що на 35% більше ніж за аналогічний період минулого року.

 

З метою попередження правопорушень, злочинності серед дітей,  вживання дітьми алкогольних, наркотичних та тютюнових виробів, збільшення відповідальності батьків за виховання своїх дітей,  у навчальних закладах району систематично проводяться лекції, бесіди, виступи на засіданнях рад профілактики та батьківських зборах, якими охоплено 553 батьків, що майже на  48% більше ніж за неаналогічний період минулого року.

З метою формування громадської думки щодо поліпшення становища дітей, сприяння реалізації державної політики з питання соціального захисту дітей тема захисту прав дітей, усиновлення та розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування постійно висвітлюється на  телебаченні,  у друкованих засобах масової інформації та Інтернет-сайті Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради. 

Так, протягом 2012 року на регіональних телеканалах вийшло 3 сюжети з питань розвитку сімейних форм виховання. Крім того,  на офіційному Інтернет-сайті Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради та Інтернет-сайті управління-служби у справах дітей розміщено 15 матеріалів, щодо основних напрямків роботи управління та розвитку сімейних форм виховання. Збільшення становить 13%. 

Просмотров: 632 | Добавил: vsp79 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Январь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форма входа
Погода

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz