Главная | Регистрация | Вход | RSSПятница, 26 Апреля 2024, 11.03

Управление-служба по делам детей Соборного района

Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Март » 31 » Про роботу комісії з питань захисту прав дитини.
09.34
Про роботу комісії з питань захисту прав дитини.

Комісія з питань захисту прав дитини (далі – комісія) є консультативно-дорадчим органом, що утворюється головою Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради при виконкомі Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради.

Основним завданням комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

У своїй діяльності комісія керується Конституцією України, Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про охорону дитинства", "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", "Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей", "Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей", "Про освіту", "Про соціальні послуги", Сімейним та Цивільним кодексами України, Конвенцією ООН про права дитини, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, іншими законодавчими, нормативно-правовими актами, регламентом роботи ради та виконкому, Положенням, розробленим відповідно до Типового положення про комісію з питань захисту прав дитини.

Комісію очолює голова Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради Жосуль Антон Кирилович.

До складу комісії на громадських засадах входять 12 членів комісії – керівників відділів, служб районної у місті ради та її виконавчого комітету з усіх напрямків діяльності.

Організаційне забезпечення діяльності комісії здійснюється управлінням-службою у справах дітей.

Основною організаційною формою діяльності комісії є її засідання, які проводяться у разі потреби, але не рідше ніж один раз на місяць у третю середу місяця в приміщенні виконкому Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради.

Протягом 2013 року відбулося 13 засідань комісії з питань захисту прав дитини, на яких розглянуто 251 питання щодо захисту прав, інтересів та свобод дитинства, у тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Відповідно до покладених завдань комісією у 2013 році:

- розглянуто поданих пропозицій до індивідуального плану соціального захисту дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах, дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування; 216 індивідуальних планів;

- розглянуто питань, в тому числі спірних, які потребують колегіального вирішення, зокрема:

а)  визначення форми влаштування дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування – 1;

б)  встановлення і припинення опіки та піклування – 29;

в)  надання статусу дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування – 19;

г)  утримання і виховання дітей у сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу та виконання покладених на них обов’язків, повернення дітей з різних форм влаштування у сім’ю – 2;

д)  питання захисту майнових прав дитинства, розпорядження грошовими коштами, право власності на які чи право користування якими мають діти, у тому числі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування – 128;

е)  питання виплати одноразової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку – 8;

є)  питання створення/припинення функціонування прийомних сімей та влаштування дітей – 7;

ж) питання доцільності та можливості позбавлення/поновлення батьківських прав – 30;

з)  вирішення спорів між батьками щодо визначення місця проживання дитини - 3;

і)   вирішення спорів між батьками щодо участі у вихованні дитини – 17;

к)  інших питань, пов’язнаних із захистом прав дитини – 7.


 


 

Управління-служба у справах дітей


 

Просмотров: 635 | Добавил: vsp79 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входа
Погода

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz