Главная | Регистрация | Вход | RSSВторник, 16 Апреля 2024, 13.23

Управление-служба по делам детей Соборного района

Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Сентябрь » 10 » „Про роботу управлінь, служб, установ та організацій району серед дітей з метою запобігання правопорушенням та негативних проявів серед них”
13.09
„Про роботу управлінь, служб, установ та організацій району серед дітей з метою запобігання правопорушенням та негативних проявів серед них”

З метою попередження правопорушень серед дітей,  вживання ними алкогольних, наркотичних, тютюнових виробів в усіх школах працює рада профілактики правопорушень, наркопост, традиційними стали рейди “Урок”, “Комп’ютерний клуб”, “Перерва”. За цей період закладами освіти проведено 168  вищезазначених рейдів.

Протягом звітного періоду проведено 147 засідань шкільних рад профілактики, на яких обговорювалося питання навчання та поведінки 263 підлітків.

Адміністраціями навчальних закладів організовуються зустрічі з працівниками правоохоронних органів, лікарями-наркологом, венерологом.

Щоквартально проводяться звірки списків дітей схильних до правопорушень та  сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах. Постійно поповнюється та корегується банк даних на ці категорії.                 

Профілактична робота здійснюється через запровадження в закладах освіти профілактичних тижнів, місячників правового виховання, здорового способу життя, боротьби з наркоманією, палінням, алкоголізмом та СНІДом, при цьому використовуються різні форми роботи такі, як бесіди, лекції, круглі столи, конференції, вечори запитань та відповідей, конкурси малюнків та плакатів.

         В усіх закладах освіти працює наркологічний пост. Проведено 16 лекцій щодо здорового способу життя та профілактики негативних явищ.

Питання  відвідування учнями школи знаходиться на постійному контролі відділу освіти, адміністрації шкіл та класних керівників. В закладах освіти щодня в сигнальному журналі відмічають відсутніх на уроках дітей, в той же день з’ясовуються причини відсутності і при необхідності сповіщаються батьки неповнолітніх, а при відсутності учня на уроках протягом 10 днів складається акт.

           З метою організації змістовного дозвілля неповнолітніх в закладах освіти організована робота гуртків за інтересами. Станом на 30 червня 2014року позакласною та позашкільною роботою охоплено 6648 дітей, які займаються в 420 гуртках, з них: в загальноосвітніх закладах працює 142 гуртка в яких займається 3450 дітей.

        Відповідно до штатних розписів в навчальних закладах в наявності практичні психологи та соціальні педагоги.

Заклади освіти району проводять постійну роботу з батьківською громадськістю з метою недопущення випадків жорстокого поводження з дітьми в сім’ях, профілактики негативних проявів в учнівському середовищі.

Для заступників директорів з виховної роботи та соціальних педагогів шкіл проводяться семінари. В усіх закладах освіти на всіх учнівських комп’ютерах встановлено програмне забезпечення для блокування інтернет-ресурсів забороненого змісту „Інтернет цензор”.

     

З метою попередження правопорушень, управлінням-службою у справах дітей у навчальних закладах району систематично проводяться лекції, бесіди, виступи на засіданнях рад профілактики та  батьківських зборах.

Так, станом на 01 червня 2014 року  спеціалістами управління-служби у справах дітей взято участь у 11 лекціях, 3 батьківських всеобучах, 2 засідань Ради профілактики.  Всього заходами охоплено 365 дітей та 574 батьків. 

Крім того,  проведено ряд заходів профілактичного  характеру, а саме:

  • відвідано 53 сім’ї громадян, під час яких обстежено  житлово-побутові  умови проживання 81 дитини; 
  • проведено 97 профілактично-консультативних бесід з батьками щодо виконання батьківських обов’язків;
  • направлено 13 пакетів документів на притягнення  батьків до адміністративної відповідальності відносно дітей (розглянуто судом 5 адміністративних протоколи).
  • подано 4 позовні заяви на позбавлення батьківських прав батьків стосовно дітей, з них: прийнято 1 рішення про позбавлення батьківських прав  батьків, 3 справи знаходяться на розгляді). Крім того, у 2014 році прийнято 2 рішення про позбавлення батьківських прав за матеріалами минулих років.
  • проведено 24 профілактичні рейди „Діти вулиці” під час яких виявлено 3 дитини. За результатами проведеної роботи  2 дитини повернуто батькам, 1 дитину повернуто до навчального закладу.
  • прийнято участь у близько 200 судових засіданнях.
  • підготовлено  95 проектів рішень виконавчого комітету.
  • організовано та проведено 8 засідань комісій з питань захисту прав дитини.

 

За звітній період управлінням-службою у справах дітей було виявлено та поставлено на облік  13 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.  Протягом поточного  року з профілактичного обліку знято 8 дітей,  які опинилися у складних життєвих обставинах.

На теперішній час на обліку в управлінні-службі знаходиться 81 дитина,  яка опинилась у складних життєвих обставинах та проживає у 53 сім’ях,  з них:

  • 79 дітей, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків;
  • 2 дитини, схильні до бродяжництва, жебракування. 

 

Станом на 01 червня 2014 року на обліку в управлінні-службі у справах дітей не перебуває жодної дитини з приводу насильства чи жорстокого поводження з ними.

 

Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Жовтневої районної у місті Дніпропетровську ради, веде облік сімей з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах. Станом на 10.07.2014 року на обліку в центрі перебуває 195 сімей, в яких виховується 332 дитини, з них: одинокі матері 32 сім’ї, які виховують 51 дитину, неповнолітні матері 2 сім’ї, виховують 2 дітей, 18 сімей з дітьми інвалідами та 22 опікунські сім’ї . Під супроводом центру станом на 10.07.2014 року перебуває 51 сім’я, в якій виховується 90 дітей.

 

 

 

 

 

 

 

 

Просмотров: 517 | Добавил: vsp79 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Сентябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Форма входа
Погода

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz