Главная | Регистрация | Вход | RSSЧетверг, 25 Апреля 2024, 13.25

Управление-служба по делам детей Соборного района

Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июль » 13 » Профілактика правопорушень серед дітей
07.55
Профілактика правопорушень серед дітей
Ефективність профілактичних заходів серед дітей багато в чому залежить від спільних зусиль медиків, юристів, педагогів, психологів, працівників правоохоронних органів, служб в справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,  місць виконання покарань та інших причетних до цього структур, що є суб’єктами попереджувальної діяльності.
Сім’я, як базовий інститут суспільства та безпосередній суб’єкт попереджувальної діяльності, відіграє головну роль у ранній соціалізації дітей, тобто залученні їх до позитивного соціального досвіду з дитячого віку. Основним змістом профілактичної роботи в сім’ях має бути оздоровлення відносин та усунення обставин, які перешкоджають сім’ї належним чином здійснювати ранню соціалізацію дітей.
Важлива роль в здійсненні профілактичної роботи з неповнолітніми належить відділам у справах сім’ї та молоді, кримінальної міліції, навчальним закладам, службі у справах дітей та центру соціальних служб для сім’ї, дітей молоді, які систематизують облік неблагополучних сімей і проводять з ними відповідну профілактичну роботу, поповнюють банк даних про дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Для підвищення ефективності дій, спрямованих на мінімізацію причин та умов, що спричиняють негативні прояви серед дітей, ставиться  наголос на ранньому виявленні неблагополучних сімей, забезпеченні захисту прав та інтересів дітей, які виховуються в таких родинах.

Управлінням-службою у справах дітей постійно здійснюється робота стосовно поновлення банку даних дітей, які виховуються у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах. Так, щоквартально проводяться звірення з відповідними службами, закладами та установами.

За звітній період було виявлено та поставлено на облік  18 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. 

Станом на 01.07.15 року на обліку в управлінні-службі знаходиться 86 дітей,  які опинились у складних життєвих обставинах та проживають у 52 сім’ях.

Протягом звітного періоду управлінням – службою у справах дітей Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради проведено ряд заходів практичного та організаційного характеру, а саме:

  • відвідано 52 сім’ї громадян, під час яких обстежено  житлово-побутові  умови проживання 86 дитини; 
  • проведено 83 профілактично-консультативні бесіди з батьками щодо виконання батьківських обов’язків;
  • направлено 13 пакетів документів на притягнення  батьків до адміністративної відповідальності відносно дітей (розглянуто судом 10 адміністративних протоколи).
  • підготовлено та направлено 5 позовних заяви на позбавлення батьківських прав батьків стосовно дітей, з них: прийнято 4 рішення про позбавлення батьківських прав  батьків, 1 справи знаходиться на розгляді). Крім того, у 2015 році прийнято 3 рішення про позбавлення батьківських прав за матеріалами минулих років.
  • проведено 24 профілактичних рейдів „Діти вулиці” під час яких не виявлено жодної дитини.
  • прийнято участь у 23 профілактичних заходах серед учнівської молоді загальноосвітніх навчальних закладах, під час яких охоплено 465 дітей та 86 батьків. 
  • надана 1 допомоги в отриманні аліментів.
  • прийнято 6 рішень виконавчого комітету щодо реєстрації народження дітей.
  • прийнято участь у більш ніж  180 судових засіданнях.
  • підготовлено  понад 100 проектів рішень виконавчого комітету.
  • організовано та проведено 9 засідань комісій з питань захисту прав дитини.
  • на офіційному Інтернет-сайті Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради та Інтернет-сайті управління-служби підготовлено та розміщено  7 матеріалів щодо основних напрямків роботи управління-служби.

 

Крім того, управління – служба щомісяця отримує від управління-служби у справах дітей Дніпропетровської міської ради списки дітей, які були доставлені до органів внутрішніх справ м. Дніпропетровська протягом звітного періоду  для аналізу та проведення відповідної профілактичної роботи.

У поточному році  до відділення кримінальної міліції у справах дітей РВ ДМУ УМВС України в Дніпропетровські області Жовтневого району було доставлено 17 неповнолітніх за вчинення протиправних дій, з них 14 осіб мешканці Жовтневого району м. Дніпропетровська за наступних обставин:

  • 8 – куріння тютюнових виробів у заборонених місцях (ст.175-1 КУпАП).
  • 6 – самовільне залишення місця постійного проживання.

За результатами проведеної роботи зі всіма неповнолітніми та їх батьками проведено профілактично-роз’яснювальні бесіди, попереджено про адміністративну відповідальність за не виконання батьківських обов’язків по відношенню до дітей та складено 4 адміністративні протоколи за ст.184 КУпАП.

 

З метою організації змістовного дозвілля дітей у позаурочний час та під час шкільних канікул, діти облікової категорії систематично запрошуються  до участі у благодійних заходах та акціях.

За звітний період 190 дітей облікової категорії Жовтневого району, були запрошені до участі у 5-ти благодійних заходах та акціях.

Просмотров: 378 | Добавил: vsp79 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Июль 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входа
Погода

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz