Главная | Регистрация | Вход | RSSЧетверг, 25 Апреля 2024, 02.34

Управление-служба по делам детей Соборного района

Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Апрель » 10 » Звіт про роботу управління за І квартал 2013 року
15.02
Звіт про роботу управління за І квартал 2013 року
Інформація про роботу управління-служби у справах дітей Жовтневої районної у місті Дніпропетровську ради за І квартал 2013 року  


Рішенням Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради від 20.10.10 № 426 „Про затвердження довгострокових Програм діючих в Жовтневому районі” затверджено програму соціального захисту дітей та розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у Жовтневому районі м. Дніпропетровська на 2011-2015 роки. З метою реалізації системи заходів програми, спрямованих на організацію результативної роботи щодо запобігання раннього сирітства, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з місцевого бюджету заплановано 9,951 тис. грн.

Протягом І кварталу 2013 року фінансування заходів не відбувалось.

 

ДІТИ, ЯКІ ОПИНИЛИСЬ

У СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИНАХ

За звітній період управлінням-службою у справах дітей Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради  було виявлено та поставлено на облік  6 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.  Протягом поточного  року з профілактичного обліку знято 4 дитини,  які опинилися у складних життєвих обставинах.

Станом на 01.04.13 року на обліку в управлінні-службі знаходиться 81 дитина,  яка опинилась у складних життєвих обставинах та проживає у 55 сім’ях,  з них:

-   77 дітей, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків;

-   3 дитини, схильна до бродяжництва, жебракування;

-   1 дитина, стосовно яких скоєно фізичне насилля. 

Протягом звітного періоду управлінням – службою у справах дітей Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради проведено ряд заходів практичного та організаційного характеру, а саме:

·        відвідано 43 сім’ї громадян, під час яких обстежено  житлово-побутові  умови проживання сімей;  

·       проведено 65 профілактично-консультативних бесід з батьками щодо виконання батьківських обов’язків;

·       направлено 14 пакетів документів на притягнення  батьків до адміністративної відповідальності відносно дітей (розглянуто судом 7 адміністративних протоколів).

·        подано 2 позовні заяви на позбавлення батьківських прав батьків стосовно дітей;

·       прийнято 1 рішення про позбавлення батьківських прав  батьків по відношенню до 3 дітей;

                          ПРОФІЛАКТИЧНІ РЕЙДИ „ДІТИ-ВУЛИЦІ”

Найбільш ефективними заходами у запобіганні дитячої бездоглядності, безпритульності та правопорушень серед дітей є проведення профілактичних рейдів „Діти вулиці”.

З метою своєчасного виявлення вищезазначених  фактів та забезпечення соціально – правового захисту дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, управлінням – службою у справах дітей м. Дніпропетровська  у взаємодії  з представниками відділу кримінальної міліції у справах дітей протягом І кварталу 2013 року проведено 12 профілактичних рейдів „Діти вулиці” під час яких виявлено 2 дитини. За результатами проведеної роботи  2 дитини влаштовано до притулку. 

 

РЕЙДИ ПО КОПМ’ЮТЕРНИМ КЛУБАМ

Враховуючи негативний вплив на формування особистості та психічне здоров’я дітей, залежності від азартних та комп’ютерних ігор, з метою недопущення пропусків шкільних занять спеціалістами управління – служби у справах дітей Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради  спільно з представниками загальноосвітніх навчальних закладів, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу кримінальної міліції у справах дітей було організовано та проведено 9 профілактичних рейдів по 7 комп’ютерним клубам Жовтневого району. У результаті проведених заходів не було виявлено  жодного учня школи. 

ПРОФІЛАКТИКА ЗЛОЧИННОСТІ СЕРЕД ДІТЕЙ 

Щомісяця, управління – служба у справах дітей Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради отримує від управління-служби у справах дітей Дніпропетровської міської ради списки дітей, які були доставлені до органів внутрішніх справ м. Дніпропетровська протягом звітного періоду  для аналізу та проведення відповідної профілактичної роботи.

Станом на 25.03.2013 до відділення кримінальної міліції у справах дітей РВ ДМУ УМВС України в Дніпропетровські області Жовтневого району було доставлено 4 неповнолітніх за вчинення протиправних дій, з них 1 особа мешканець Жовтневого району м. Дніпропетровська за наступних обставин:

·        1 – самовільно залиши місце постійного проживання.

З метою з’ясування причин та обставин вчинення ними протиправних дій, спеціалістами управління-служби у справах дітей Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради здійснюються виходи в сім’ї даної категорії дітей, під час яких батьки та їх діти надають письмові пояснення стосовно  своїх дій чи навпаки,  своєї бездіяльності.  Батьки дітей, попереджаються про  адміністративну відповідальність за невиконання своїх батьківських обов’язків. До роботи з вищевказаною категорією осіб залучаються психологи та юристи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Жовтневої району, представники відділу кримінальної міліції у справах дітей Жовтневого РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області.  Станом на 01.04.13 спеціалістами управління-служби у справах дітей Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради взято участь у 5 батьківських всеобучах. Крім того,  проведено 5 профілактичних лекцій у загальноосвітніх навчальних закладах Жовтневого району. Всього заходами охоплено 168 дітей та 619 батьків.  Також, у звітному періоду здійснено 1 перевірку стану виховної роботи у навчальних закладах району.

ОБЛІК     ДІТЕЙ-СИРІТ ТА ДІТЕЙ,

ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ

Протягом останніх років значна увага приділяється проблемам дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх прав та законних інтересів, створенню умов для реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї.

Станом на 01.04.13 на обліку в управлінні-службі у справах дітей Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради  перебуває 158 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а саме:

·        122 дітей, які виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників;

·       9 дітей виховуються у дитячих будинках сімейного типу;

·       3 дитини, які є вихованцями прийомних сімей;

·       23 дитини, які перебувають у державних закладах для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

·       1 дитина тимчасово перебуває в сім’ї родичів.

Всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування щомісячно отримують єдиний проїзний квиток, забезпечуються безкоштовним харчуванням, запрошуються на святкові та благодійні  заходи.

 

ПРИЙОМНІ СІМ’Ї 

Станом на 01.04.13 на території Жовтневого району м. Дніпропетровська створені та функціонують 6 прийомних сімей, в яких виховуються 8 прийомних дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Протягом І кварталу 2013 року до управління-служби у справах дітей Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради надійшло 1 звернення з питання створення прийомної сім’ї. Зазначене звернення розглянуто позитивно, а саме:

·        1 сім’я пройшла курси підготовки кандидатів в опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки – вихователі та отримала позитивну рекомендацію. На даний час триває робота щодо підбору дитини для влаштування її до прийомної сім’ї.

 

УСИНОВЛЕННЯ

Станом на 01.04.2013 на території Жовтневого району проживає 60 усиновлених дітей. Перевірки умов проживання, утримання та виховання  усиновлених дітей здійснюються відповідно до графіку, який складається щоквартально та затверджується наказом управління-служби. Протягом поточного року здійснено 5 вищезазначених перевірок.

Протягом поточного року на облік дітей, які можуть бути усиновлені, поставлено 3 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування. 

Станом на 01.04.13 на первинному обліку перебуває 35 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які можуть бути усиновлені.

         Протягом поточного року усиновлено 5 дітей.  

Станом на 01.04.13 на обліку кандидатів в усиновлювачі перебуває 4 особи.

 

ВИЯВЛЕНО ДІТЕЙ ВПЕРШЕ,

ЯКІ ЗАЛИШИЛИЬ БЕЗ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ

Протягом 2013 року управлінням-службою у справах дітей Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради виявлено 5 дітей, які залишились без батьківського піклування. За результатами проведеної роботи всіх дітей влаштовано під опіку.

 

КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ

З метою визначення основних проблем дітей, у тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та шляхів їх подолання, індивідуального підходу у роботі з вищезазначеними дітьми, представники управління-служби у справах дітей Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради взяли участь у 3-х засіданнях комісій з питань захисту прав дітей, на яких розглянуті питання соціально-правового захисту прав стосовно 87 дітей, а саме:

·        розгляду пропозицій до індивідуального плану соціального захисту дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах, дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування

·        позбавлення та поновлення батьківських прав;

·        вирішення спорів між батьками щодо визначення місця проживання дитини;

·        участі одного з батьків у вихованні дитини;

·        реєстрації дитини, батьки якої невідомі;

·        встановлення і припинення опіки, піклування;

·        збереження майна, право власті  на яке або право користування яким мають  діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

·        інші питання , пов’язані із захистом прав дитини.

 

КУЛЬТУРНО – МАСОВІ ЗАХОДИ

 ДЛЯ ДІТЕЙ

З метою організації змістовного дозвілля дітей у позаурочний час та під час шкільних канікул, діти облікової категорії систематично запрошуються  до участі у благодійних заходах та акціях.

За звітний період 238 дітей облікової категорії було запрошено управлінням-службою у справах дітей  до участі у благодійних заходах та акціях, а саме:

09.01.13 у приміщенні Дніпропетровського державного цирку (м. Дніпропетровськ,  вул. Набережна Леніна, 33), управлінням-службою у справах дітей Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради було запрошено  93 дитини, які перебувають на обліку в управлінні-службі.

10.01.13 у Дніпропетровському академічному театрі опери та балету відбулась святкова вистава „Снігова королева”, яку відвідали 95 дітей, які перебувають на обліку в управлінні-службі у справах дітей Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради. 

12.03.13 – управлінням-службою у справах дітей  при підтримці БФ „Дніпровський Світоч”,  з нагоди святкування Масляної проведено дитяче свято для 50 дітей соціально-незахищених категорій Жовтневого району м. Дніпропетровська віком від 5 до 14 років. Під час проведення свята всі діти брали участь у хорових співах, кумедних конкурсах, рухливих іграх і веселих забавах та отримали подарунки;    

Крім того, управління-служба у справах дітей Жовтневої районної у місті Дніпропетровську ради постійно співпрацює з БФ „Дніпровський Світоч”. Протягом поточного року фондом було організовано безкоштовне харчування дітей пільгових категорій у кафе „Пампушка” та виділено 100 талонів для дітей вищезазначеної категорії. 

 

 

 

 

РОБОТА ІЗ ЗАСОБАМИ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ

Для формування громадської думки щодо поліпшення становища дітей, тема захисту прав дітей, усиновлення та розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, систематично висвітлюється на  телебаченні, у друкованих засобах масової інформації та офіційному Інтернет-сайті Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради.

Протягом І кварталу 2013 року управлінням-службою у справах дітей Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради підготовлено та розміщено на офіційному Інтернет-сайті Жовтневої районної у м. Дніпропетровську ради та Інтернет-сайті управління-служби у справах дітей  3 матеріали щодо основних напрямків роботи управління-служби, стану виконання положень Конвенцій ООН,  розвитку сімейних форм виховання тощо.  Розповсюджено 50 плакатів та понад 50 буклетів щодо прав і свобод неповнолітніх, альтернативних форм сімейного виховання, тощо.  


Просмотров: 1270 | Добавил: vsp79 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Апрель 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Форма входа
Погода

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz